Onze mede verenigingen

Wij vormen slechts één van de vele carnavalsverenigingen in Noord-Holland Noord. Samen met talloze andere verenigingen streven we ernaar om een bruisend carnavalsfeest te bieden voor alle inwoners, ongeacht het dorp of de stad. Onze nauwe samenwerking omvat verenigingen uit Sint Maarten, Schagen, Burgerbrug, Waarland en Tuitjehorn.

CV Sint Knorrenburg

Carnavalsvereniging Sint Knorrenburg, opgericht in het jaar 1978, is een bruisende vereniging die zich toelegt op het vieren van carnaval in Sint Maarten. Met kleurrijke kostuums, creatieve praalwagens en opzwepende muziek brengt deze vereniging de feestelijke sfeer naar de straten van Sint Maarten. De leden zijn toegewijd aan het organiseren van diverse evenementen en activiteiten om de carnavalstraditie levendig te houden en het dorp te verenigen in een feest van vreugde en uitbundigheid. Met hun enthousiasme en inzet dragen ze bij aan de levendige en gezellige atmosfeer die kenmerkend is voor het carnavalsfeest.

Bekijk website

CV Muggenburger Ukketukkers

De Muggenburger Ukketukkers, als oudste carnavalsvereniging boven het IJ, ontstond 87 jaar geleden uit de wijze beslissing om twee gescheiden Schager carnavalsverenigingen te verenigen. Deze vooruitstrevende fusie, waarin zowel Katholieken als anderen hun liefde voor feestviering deelden, leidde tot de geboorte van c.v. Muggenburger Ukketukkers. Ooit gevestigd in Hotel de Landbouw en later in De Roode Leeuw, bekend als “de Narrie Narreeuw” tijdens carnaval, wordt de vereniging al decennia warm ontvangen. Met een geschiedenis sinds 1937 blijft De Muggenburger Ukketukkers actief en levendig. Jaarlijks streven we naar een bruisende week met evenementen zoals een scholenoptocht, een bovenbouw-discoavond en de traditionele dikke dinsdag in de kroeg, waar de carnavalsvereniging uit Schagen haar vitaliteit tentoonspreidt!

Bekijk website

CV De Pontcivielen

Al meer dan zestig jaar brengt Carnavalsvereniging Pontcivielen feestvreugde naar Burgerbrug in Noord-Holland. Met hun 65-jarig jubileum in 2024 behoren zij tot een van de oudste carnavalsverenigingen in de regio. Burgerbrug mag dan klein zijn, maar de jaarlijkse festiviteiten met de carnaval zijn legendarisch. Al sinds mensenheugenis is het café De Buuren, oftewel “De Woelige Stal,” het vertrouwde thuishonk van de vereniging. Ondanks het heersende idee dat carnaval alleen beneden de rivieren wordt gevierd, bewijzen zij in Burgerbrug jaarlijks het tegendeel met groeiende opkomst en het motto: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Bekijk website

CV Kluivenburg

Al vele jaren sinds 1965 schittert de carnavalsvereniging De Kluivers uit Waarland (Kluivenburg) als de bezielde organisator van het kleurrijke carnaval in dit Noord-Hollandse dorp. Met onverminderde toewijding en vreugde streven zij ernaar om voor iedereen vier onvergetelijke dagen te creëren. In Waarland beseft men gelukkig dat gezelligheid tijdloos is, waardoor jaarlijks met anticipatie en voldoening wordt teruggeblikt op deze sprankelende festiviteiten. Een uitnodiging wordt warmhartig uitgestrekt naar eenieder om deel te nemen aan het feestgedruis om samen te genieten van onvergetelijke momenten!

Bekijk website

CV De Bazzeroeters

Temidden van de levendige gemeenschap van Tuitjehorn straalt de pas opgerichte Carnavalsvereniging “De Bazzeroeters”. Met hun sprankelende enthousiasme en fonkelende outfits brengen ze een gloednieuwe dimensie van feestvreugde naar het dorp. De straten komen tot leven met de aanstekelijke energie van hun eerste carnavalsfeest, waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Als pioniers van plezier weten ze de lokale bevolking te betoveren en te verbinden in een bruisende carnavalssfeer. “De Bazzeroeters” zijn niet alleen een vereniging, maar een fonkelende toevoeging aan de kleurrijke traditie van Tuitjehorn, waarbij het feesten pas echt begint.